Ontspanning Zen voelen

4 inspirerende films

Het is een kunst om films te vinden die naast ontspannend, ook inspirerend zijn. Deze vier films zetten mij aan het denken en zijn daarom zeker de moeite waard om te kijken. Van een bekende klassieker tot een prachtige arthouse film.

Wild (2014)

Als de moeder van Cheryl Streyd overlijdt en haar huwelijk op de klippen loopt, besluit ze de Pacific Trail te lopen. Dit lijkt voor haar de enige manier om zichzelf weer terug te vinden. Zonder ervaring en met een immens grote backpack – ‘the monster’ – gaat Cheryl op avontuur. Een bijzondere reis te voet door de wilde natuur, waarbij ze niet alleen zichzelf beter leert kennen, maar ook veel interessante mensen ontmoet. Naast dit (waargebeurde) verhaal, vond ik de muziek in deze film ook heel mooi. De kans is groot dat je na het kijken ook een grote wandeling wilt maken. Ik in ieder geval wel!

Before Sunrise (1995)

De Franse studente Celine en de Amerikaanse toerist Jesse ontmoeten elkaar in de trein van Boedapest naar Wenen. Spontaan besluiten ze samen de stad te ontdekken. Omdat de volgende dag Jesse’s vliegtuig vertrekt, hebben ze maar een dag en een nacht om elkaar beter te leren kennen. Eigenlijk is deze film één lange en boeiende dialoog. Wat de film nog leuker maakt, is dat er ook een deel twee en drie is (Before Sunset, Before Midnight). Deze films geven prachtig weer hoe mooi en soms gecompliceerd de liefde is.

La famille Bélier (2014)

De ouders en het broertje van Paula Belier zijn doofstom. Door de handicap van haar familie heeft Paula de zware taak om de familieboerderij, met kaaskraampje, te runnen. Als Paula zich op school inschrijft voor zangles om zo dichterbij een mysterieuze jongen te zijn, wordt haar zangtalent ontdekt. Ik vind het een prachtige film over een sterke en bijzonder familieband. En omdat de film Frans is, heeft het de arthouse sfeer waar ik van houd.

Into the wild (2007)

Deze klassieker mag niet in het lijstje ontbreken. Als Christoper McCandles net afgestudeerd is, zoekt hij het avontuur op in Alaska. Hij laat zijn familie en het materialistische leven in Amerika achter. Eenmaal in Alaska ziet hij een verlate bus die hij omdoopt tot zijn nieuwe huis. Dan begint het avontuur pas echt. Deze film zit vol met mooie beelden van de Amerikaanse natuur. Omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, vond ik het wel een tranentrekker. Daar moet je net zin in hebben.

Welke films inspireerden jou?

You Might Also Like

5 Comments

 • Nienke
  30 september 2015 at 08:45

  Ik tel er vier 🙂

 • Sanne
  30 september 2015 at 08:50

  Jaaa, Into the Wild! Ik ben ook zo benieuwd Wild.

 • Desi
  30 september 2015 at 09:40

  Wild wil ik zo graag nog eens kijken! Ik zag laatst een soortgelijke film, over een vrouw die met drie kamelen heel Australië door loopt en dat was zo indrukwekkend. Het schijnt ook nog eens waargebeurd te zijn. De film heet Tracks trouwens en het is echt een aanrader.
  Eigenlijk wil ik alle andere films op dit lijstje ook nog kijken, want ze lijken me allemaal heel mooi.

 • Heleen Schrijvershof
  7 oktober 2015 at 10:11

  Before Sunrise vind ik één van de mooiste films ooit. Wild & into the wild wil ik heel graag nog eens zien en La famille Béllier klinkt super. Als je trouwens van Franse arthouse achtige films houd vind je Paris je ’t aime ook heel erg leuk. Die kijk ik minstens één keer per jaar terug.

 • Leave a Reply