Natuur Zen doen

5 alternatieve manieren om te kamperen

5 alternatieve manieren om te kamperen

In slaap vallen terwijl de regen op de tent tikt, spontaan een praatje maken met de buren en vrij rondlopen op blote voeten in je makkelijkste outfit. Voor veel mensen is kamperen het ultieme vakantiegevoel. Toch ziet niet iedereen er de romantiek van in. Vind je het heerlijk om in de natuur te zijn, maar ben je ook op zoek naar meer gemak? Dan zijn er deze vijf alternatieven.

Mijn eerste vakantie in het buitenland was als baby in Frankrijk. Sindsdien ging ik elk jaar kamperen met mijn ouders en zus, meestal was Italië de eindbestemming. We namen een caravan, ook wel ‘sleurhut’, mee en bleven twee tot drie weken weg. Zodra de caravan stond en de voortent was opgezet, kon het grote relaxen pas echt beginnen.

Sinds ik niet meer met mijn ouders op vakantie ga, is het nog maar een paar keer voorgekomen dat ik op eigen houtje een tent meeneem. Eerlijk gezegd vind ik kamperen best veel werk. Aan de andere kant heb ik ook ervaren dat het juist heel rustgevend kan zijn. Gelukkig hoef ik niet te kiezen, want tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven die net zoveel vrijheid geven, maar wel iets comfortabeler zijn.

Trekkershut

Toen ik deze zomer een weekend ging kamperen, kwam ik deze leuke hutten tegen. Trekkershutten zijn speciaal gemaakt voor mensen die op wandel- of fietsvakantie zijn en niet lang op één plek blijven. De hutten zijn compleet ingericht, dus je hoeft maar weinig mee te nemen. Zoek je een geschikte hut? Kijk dan op deze site.

Tipi

Een meer hippie-achtige of bohemian manier van kamperen is slapen in een tipi, een kegelvormige tent die oorspronkelijk door indianen wordt gebruikt. De tipi hoef je niet zelf op te zetten en afhankelijk van de tent die je uitzoekt, is hij meestal van alle gemakken voorzien. Sommige tipi’s hebben zelfs een verwarming!

Boomhut

Voor Shirah werd het waarheid: slapen in een boomhut. Dichterbij de natuur kun je bijna niet zijn. Ik zou er alleen wel twee keer over nadenken als je hoogtevrees hebt, maar gelukkig zijn er ook genoeg boomhutten die niet metershoog de lucht in gaan. Op airbnb.nl vind je een aantal boomhutten in Nederland.

Pipowagen

Hou je van het buitengevoel en ben je tegelijkertijd op zoek naar iets huiselijks? Probeer dan eens een nachtje in een pipowagen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Ook deze kampeerplek hoef je niet eerst zelf op te zetten. Hier staat een top vijf met de leukste wagens en deze site heeft nog meer tips.

Busje

Als je meerdere plekken bekijkt, is het wel zo makkelijk dat je slaapplek dichtbij is. Rondreizen in een ouderwets busje is daarom flink in opmars. Het is een soort vernieuwde versie van een camper, waarin je ook alledaagse dingen kunt doen zoals koken en slapen, maar dan ben je net iets mobieler. Wil je weten hoe je zelf een kampeerbusje in elkaar knutselt? Neem dan een kijkje op Iris haar blog. Goed om te weten: het hoeft geen typisch Volkswagen busje te zijn.

Wat vind jij een leuke manier om te kamperen?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Merel
    24 mei 2017 at 08:47

    Erg leuke alternatieven! Wij zijn vorig jaar met een leuk T2 busje op pad geweest. Dit jaar gaan wij met een daktent van https://huureendaktent.nu/. Ook een bijzonder alternatief vinden wij.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.