Interviews Mijn zen

Aleid: “ik ga met de wind mee”

Sinds oktober fietst Aleid door heel Nederland om de schoonheid van het leven vast te leggen. Op haar veertiende werd bij haar een hersentumor ontdekt, maar dat betekent niet dat ze stilzit. “Ik geloof dat nieuwe impulsen je als mens verrijken.”

“Begin september liep ik samen met een vriendin en onze moeders de derde etappe van het Pieterpad. Ik ging helemaal op in de schoonheid van het landschap. In een paar uur tijd liepen we door verschillende gebieden totdat ik zei: ‘Het lijkt me best leuk dit fietsend te doen!’ De dag erna kwam deze gedachte weer voorbij en ineens wist ik wat ik vanaf oktober wilde doen: fietsen door Nederland voor onbepaalde tijd.”

Levensstijl

“Doordat ik mag (leren) leven met een hersentumor en de gevolgen hiervan, merk ik dat druk en prikkels van buitenaf mij soms te veel worden. Ik gebruik veel medicijnen en ben kwetsbaar voor uitputting. Het is dan fijn dat ik alle kanten op kan. Door de beweging van het fietsen en de buitenlucht, merk ik dat ik op een ander vlak energie krijg. Ik ben nu ruim twee maanden onderweg en kan wel zeggen dat mijn leven op een hele fijne manier is veranderd. Fietsen is mijn levensstijl geworden. Ik heb besloten in beweging te blijven (op ieder gebied) en niet te stoppen.”

Waddeneiland

“Ik kom er steeds vaker achter dat ik alleen maar hoef te ‘zijn’. Al fietsend ben ik dit pas echt gaan voelen en integreren in mijn leven. Waarom moet ik het mezelf zo moeilijk maken? Ik ben simpeler gaan leven door mijn hart, dromen en verlangens te volgen. Die ruimte heb ik mezelf vanaf het begin gegeven en dat zet ik door. Nu ik er mijn levensstijl van heb gemaakt, is het de kunst om zo goedkoop mogelijk te overnachten. In ruil voor promotie kan ik vaak ergens terecht. Ik ben erg dankbaar dat ik het op deze manier kan doen.”

“Met de spullen die in mijn fietstassen zitten, kan ik een hele tijd vooruit. Iedere keer als ik de fietstassen opbind maakt mijn hart een sprongetje. Op dat soort momenten ervaar ik de vrijheid en de ruimte om te zijn wie ik ben. Met de wind meegaan maakt mij een gelukkig mens. Nu fiets ik niet iedere dag; ik wissel het af met een aantal dagen in een stad of op een waddeneiland blijven. Juist die afwisseling maakt mij zen.”

Onderweg

“De buitenlucht, vrijheid, weinig nodig hebben, beweging, contact met jezelf en anderen… Fietsen draagt bij aan alle facetten in mijn leven. Het helpt mij vooral als ik even niet meer weet welke kant ik op wil. Als ik zoekende ben en lichamelijk of geestelijk meer in balans wil komen, maar ook als ik gewoon wil genieten van onderweg zijn. Dat hoeft natuurlijk niet per se fietsend te zijn, dat kan ook met reizen in het algemeen. Ik geloof dat nieuwe impulsen je als mens verrijken.”

Wil jij geïnterviewd worden voor deze rubriek? Of ken jij iemand die wij moeten interviewen? Stuur dan een mail naar info@zenzoekers.nl.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.