Natuur Zen doen

Blote voeten + natuur = het Hof van Twello

Van sommige plekken moet je een keer gehoord hebben, anders zou je ze waarschijnlijk nooit vinden. Zoals het Hof van Twello. Tussen Apeldoorn en Deventer vind je deze idyllische plek met wilde bloemen, veganistische taartjes en het blote voeten pad. Dit maakt het tot een perfecte zenplek.

Een hele tijd geleden las ik op de blog van Iris over het Hof van Twello. Vooral naar het blote voeten pad was ik erg benieuwd, omdat ik in de zomer graag zonder schoenen loop. Alleen loop ik dan niet door modder of over grote stenen en ontwijk ik brandnetels iets beter.

Schoenen uit, blote voeten aan

Twee kilometer op blote voeten lopen, lijkt minder lang dan je denkt. Ik heb er zelfs anderhalf uur over gedaan. Het blote voeten pad is dan ook geen saaie rechte weg in een eentonig landschap, maar een kronkelend pad met hindernissen die je zintuigen prikkelen. Bij mij een beetje extra, omdat ik meteen in een brandnetel stapte. Voor wie minder avontuurlijk is, zijn er ook genoeg bankjes om van het groene uitzicht te genieten en de nodige bordjes met informatie. Onderweg kom je ook een cirkel tegen met tegels waarop een yogahouding afgebeeld staat. De houdingen zijn erg uitdagend (lees: bijna onmogelijk), maar het idee is leuk. Na de wandeling waren mijn voeten heel vies en wist ik meteen weer waarom ik normaal wel schoenen draag. Meer wil ik eigenlijk niet verklappen, want anders is het verrassingseffect weg!  

Gezond taartje

In de streekwinkel kun je een knapzak vullen met lekkere dingen voor tijdens de wandeling of je kunt in het café iets eten. Het laatste heb ik gedaan. Omdat de kaart uitgebreid is, staat er voor iedereen wel iets op – van een ordinaire tosti tot een raw food taartje. Ik koos voor een veganistisch worteltaartje die ik zo elke dag kan eten. En de tipi tent die ik tijdens de wandeling tegenkwam, wil ik graag als zomerhuis.

blote voeten pad collage 2

Adres:
Hof van Twello
Rijkstraatweg
177391 MH Twello

Heb jij ooit een blote voeten pad gelopen? En loop jij graag zonder schoenen?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.