Psyche Zen denken

Creëer je eigen power hour

Creëer je eigen power hour

Toen ik een aflevering van Oprah’s Super Soul Conversations luisterde, hoorde ik voor het eerst van een ‘power hour’. Meteen dacht ik: ‘Wauw!’ Tegelijkertijd voelde ik de behoefte dit met jullie te delen. Want een power hour, dat maakt je leven een stuk makkelijker kan ik je vertellen.

Gretchen Rubin, schrijver van het boek ‘The Happiness Project’, kwam als eerste met het idee van een power hour. Je kent het vast wel: ’s ochtends kijk je naar je to-do list en weet je precies wat je die dag wilt gaan doen, maar in de avond zijn er toch een paar klusjes die je niet hebt gedaan en dus opschuiven naar de volgende dag. Zo blijven sommige (vervelende) taken wekenlang liggen. En dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Weg met zeurende to-do’s

In een power hour doe je al deze vervelende taken in één keer. Het zijn klusjes die niet per se heel urgent zijn, maar wel energie kosten omdat ze telkens door je hoofd spoken. Denk bijvoorbeeld aan je afmelden voor nieuwsbrieven die je toch niet leest, oude kleding wegbrengen naar een tweedehandswinkel, je map met downloads opschonen of kritisch kijken naar de goede doelen die je steunt. Aan al deze taken zit geen harde deadline en toch denk je er steeds aan zolang je ze niet hebt gedaan. Met een power hour rond je deze klusjes in één keer af en kan het uit je hoofd.

Tips voor je eerste power hour:

 1. Denk er niet te lang over na, want anders wordt de drempel om het te doen nog hoger. Ga gewoon aan de slag, bijvoorbeeld meteen nadat je ’s ochtends bent opgestaan.
 2. Dik het gevoel van power hour aan door muziek op te zetten waar je energie van krijgt.
 3. Zorg dat je een lijstje hebt dat je kunt afvinken. Dat geeft een kick.
 4. Zie het ook echt als een power hour; hierna voel je je opgelucht.
 5. Neem het uur niet te nauw. Ben je eerder klaar, vier het dan. En ben je langer bezig, maar rond je alsnog je klus af? Wees dan extra tevreden. Het gaat om het idee.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Welke zeurende taken spoken door jouw hoofd?

BewarenBewaren

You Might Also Like

4 Comments

 • Eva
  12 maart 2018 at 12:44

  Wat een goed idee! Ik ken die verschrikkelijke to do-lists maar al te goed en weerhouden me er ook altijd van om écht de leuke dingen te gaan doen, perfecte oplossing dus om die snel af te kunnen strepen!

 • Stella
  13 maart 2018 at 14:22

  Dit is ZO iets voor mij. Ik kende de podcast van Oprah trouwens nog niet, dus die heb ik ook gelijk gevolgd op Spotify, hihi. Ik vind het ook altijd fijn om klusjes fysiek af te kunnen strepen. Er liggen toevallig nog wat huishoudelijke taakjes op me te wachten, dus ik denk dat ik morgenochtend mijn eerste Power Hour ga inplannen. Liefs!

 • Leave a Reply