Interviews Mijn zen

Desirée: “Aandachtig leven bracht mij op het juiste pad”

Steeds meer mensen zijn zich bewust van zichzelf en de wereld om hen heen. Dit uit zich bijvoorbeeld in een veganistische levensstijl of in het kopen van producten die met respect voor mens en natuur zijn gemaaktDesirée ontdekte dat aandachtig leven haar het gelukkigst maakt: “Ik leef met aandacht voor de dingen om mij heen.”

Desirée: “Mijn ouders hebben zich altijd verdiept in duurzaamheid en spiritualiteit, hier heb ik dus veel van meegekregen. Op jonge leeftijd besloot ik al vegetariër te worden, omdat ik het zo zielig voor de dieren vond. Tijdens mijn puberteit zette ik mij af tegen mijn ouders en deed ik juist het tegenovergestelde. Ik vond spiritualiteit ‘zweverig gedoe’ en duurzaamheid overdreven. Dit heb ik een tijdje volgehouden, totdat ik me tijdens mijn studententijd leeg begon te voelen. Vanaf dat moment ben ik spiritualiteit en duurzaamheid weer op gaan zoeken.”

Voldoening

“Aandachtig leven houdt in dat ik leef met aandacht voor de dingen om me heen. Ik wil in het nu leven, genieten van de dingen om me heen en tevreden zijn met wat ik heb. Daarnaast betekent het dat ik respect heb voor mens, dier en milieu. Dat is ook de reden dat ik veganistisch leef en zo duurzaam mogelijke keuzes probeer te maken. Ik eet veganistisch, ik mediteer (bijna) elke dag en ik probeer te genieten van de dingen die ik doe. In mijn keuzes probeer ik de wereld zo min mogelijk schade toe te brengen. Zo koop ik zoveel mogelijk producten zonder verpakking, maak ik mijn eigen wasmiddel en deodorant en koop ik alleen maar tweedehandse kleding. Ook probeer ik zo veel mogelijk positiviteit uit te stralen en mensen te helpen waar ik kan.”

Geluk

“Door aandachtig te leven voelt het alsof ik mijn leven weer op de rails heb, alsof ik weer op het juiste pad ben. Ik ben altijd op zoek geweest naar ‘iets’ in mijn leven. Ik probeerde wanhopig mijn leven te veranderen en te verbeteren. Ik zocht mijn geluk in spullen en prestaties, maar dit werkte niet. Ook had ik het idee dat ik geleefd werd en dat alles me maar overkwam. Sinds ik aandachtig leef, besef ik me dat ik diegene ben die invloed heeft op mijn eigen leven. Ik ben verantwoordelijk voor de dingen die ik doe en alles wat ik daarvoor nodig heb, heb ik al in mijn bezit. Dit was een hele verademing. Geluk zit niet in spullen, prestaties of verdovende middelen. Geluk zit in jezelf!”

Wil jij geïnterviewd worden voor deze rubriek? Of ken jij iemand die wij moeten interviewen? Stuur dan een mail naar info@zenzoekers.nl.

You Might Also Like

5 Comments

 • Melle
  15 april 2016 at 09:40

  Super inspirerend! Ik kende Desirée al – voornamelijk via instagram en een beetje via haar blog – en yay, als ik dit nu zo lees dan kriebelt het zowaar! Ik vind het zo bijzonder dat ze zegt dat ze bewust zo veel mogelijk positiviteit en geluk wil uitstralen naar anderen. Maar echt, dat vind ik oprecht heel bijzonder en écht geweldig! :)<3

 • Debby
  16 april 2016 at 00:10

  Wauw wat leuk! Ik lees haar blog echt super graag. Grappig om te zien dat zij zich ook in haar puberteit zo afzette, ik had dat ook heel erg toen. Maar dat was eerder vluchten, en helaas ben ik pas sinds kort weer terug op dat pad. Maar ach, het leven en haar mooie wegen, we zijn hier allemaal om te leren ;). Super leuk interview! Mochten jullie eens iemand willen interviewen nog, ik stel me beschikbaar als kandidaat!

  • Desi
   16 april 2016 at 18:22

   Wat een lieve woorden Debby 🙂 Toevallig dat jij dat ook had in je pubertijd! Ik vind het heel inspirerend om te lezen dat jij ook weer terug bent om dat pad. Bij mij was het ook een soort vlucht denk ik.

 • Desi around the web - Aandachtige Blog
  21 april 2016 at 21:29

  […] leuke interviews met mij online. Op de website Zen Zoekers van de lieve Lisa en Shirah vertelde ik hoe aandachtig leven mij op het juiste pad bracht. Hier ga ik onder andere dieper in over waarom ik aandachtig wil leven en waarom het me zo veel […]

 • Leave a Reply