Geluk Zen voelen

Geluksprojecten voor meer positiviteit

Nu er alweer een paar werkweken na de vakantie voorbij zijn, ligt een dipje op de loer. Als ik opsta, kom ik bijvoorbeeld langzaam op gang. Ook voel ik me minder optimistisch dan normaal. Wil jij net als ik aan je humeur werken? Misschien is een van deze geluksprojecten dan iets voor jou.

Vraag wat anderen gelukkig maakt

Blogger Lilyanne Nguyen heeft een jaar lang aan mensen gevraagd wat hen gelukkig maakt. Het resultaat is een prachtige Instagram feed met quotes die weergeven wat geluk betekent voor anderen. Dat zijn dus in totaal 365 (!) verschillende definities van geluk. Een van de mooiste uitspraken vind ik ‘Happiness is within yourself to cultivate’. De stoerste quote vind ik ‘Happiness is having the balls to chase your dreams’.

Houd geluksmomenten bij

De ‘100 happy days’ challenge laat mensen over heel de wereld hun geluk bijhouden door foto’s te delen op sociale media (voornamelijk Instagram). Natuurlijk hoef je niet al je geluksmomenten te delen, je kunt er ook voor kiezen een aparte map aan te maken op je telefoon en deze foto’s later uit te printen. Met HEMA mobile print heb ik laatst een slinger van mooie momenten opgehangen in polaroid formaat.

Experimenteer met je dagindeling

Hoewel het experiment van deze schrijver niet van lange duur bleek te zijn, heeft zijn verhaal me wel geïnspireerd. In plaats van vijf dagen werken, heeft Joel Gascoigne zijn werkweek verlengd naar zeven dagen, waarop hij ook elke dag momenten van rust had ingepland zoals je dat in een weekend zou hebben. Bij nader inzien bleek één dag volledige rust beter te werken. Net als Joel, zou je ook kunnen experimenteren met werktijden of, als dat niet kan, het uur waarin je sport verplaatsen naar de ochtend bijvoorbeeld.

Wissel geluk uit

‘Geluk vermenigvuldigt zich wanneer je het met iemand deelt.’ Een initiatief dat gebaseerd is op dit principe is de geluksroute. In verschillende steden van het land worden routes gecreëerd waar je mee kunt doen aan activiteiten die mensen gelukkig maken. Je kunt ook zelf iets aandragen. Denk maar aan yoga, muziek maken of je lekkerste soep verkopen. Zelfs al wil je alleen wat inspiratie opdoen, dan kun je een kijkje nemen. De eerstvolgende route is in het weekend van 31 oktober en 1 november in Delft.

Wat doe jij om je optimistischer te voelen?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.