Q&A

“Hoe zijn jullie op het idee gekomen om te bloggen?”

De laatste Q&A is alweer even geleden, daarom vonden we het tijd voor een nieuwe vragenronde. Dit keer vertellen we waar we inspiratie vandaan halen en hoe we op het idee zijn gekomen om te bloggen, maar we geven ook een omschrijving van onze persoonlijkheid.

Waar halen jullie inspiratie vandaan?

Shirah: “Uit de natuur, boeken, tijdschriften en vooral de gesprekken die ik heb of opvang. Ik heb bijna altijd een opschrijfboekje bij me om ideeën op te schrijven of anders gebruik ik de notities in mijn telefoon. De onderwerpen waar ik over schrijf zijn een reflectie van de dingen waar ik op dit moment mee bezig ben. Ook vind ik het leuk om te kijken bij de boekhandel de Wijze Kater in Utrecht en te speuren in tweedehands winkels naar bijzondere boeken. Het is vooral een kunst om niet te veel achter de computer te zitten, want juist na een dag in de natuur heb ik veel nieuwe inspiratie.”

Lisa: “Omdat ik al best druk ben met Zenzoekers, kijk ik eigenlijk weinig naar andere blogs. Happinez en Flow Magazine zijn voor mij nog steeds grote inspiratiebronnen. Verder haal ik vooral inspiratie uit het dagelijks leven. Iets wat mij aan het denken zet, doet verbazen of een onderwerp waar ik meer over wil weten. Daarnaast haal ik juist inspiratie uit site’s die niet direct met zen zijn te maken hebben. Als je je te veel richt op je eigen onderwerp, dan kun je in een soort bubbel raken en kom je weinig nieuwe, interessante invalshoeken tegen. Door de master die ik volg, lees ik bijvoorbeeld ook veel artikelen over nieuwe media en technologie en zelfs daar kom ik op nieuwe ideeën. Nog een tip: bewaar oude artikelen van tijdschriften die jij interessant vindt.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om te bloggen?

Shirah: “Sinds mijn twaalfde heb ik bijna altijd een blog gehad, eerst meer in dagboekvorm en later met gedichten en korte verhalen. Al een tijd wilde ik schrijven over spiritualiteit en zelfontwikkeling, omdat ik het idee had dat hier (nog) geen website’s over bestonden. Toen ik Lisa leerde kennen, heb ik het idee geopperd en ze was gelukkig meteen enthousiast. Al duurde het nog wel tijd voordat Zenzoekers live was. Het klinkt misschien cliché, maar het leuke van samen bloggen is dat je niet alleen het werk kunt delen, maar ook het plezier. Juist omdat we allebei heel anders zijn, vind ik Zenzoekers een mooi mix.”

Lisa: “Vanaf mijn studententijd heb ik met vlagen een blog bijgehouden. Zo heb ik geschreven over mijn minor in Oxford, waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk. Het is alleen lastig om op regelmatige basis te schrijven, want er zit geen harde deadline aan vast, ook al is het nog zo leuk om te doen. Met z’n tweeën is dit een stuk makkelijker, want je houdt elkaar gemotiveerd. Ook spreek je met elkaar af wie wanneer iets schrijft. Doordat we allebei geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en zelfontwikkeling, was het onderwerp al snel bekend. En omdat onze interesses elkaar soms overlappen, maar soms ook niet (Shirah is meer geïnteresseerd in natuur dan ik), vullen we elkaar perfect aan.”

Hoe zou je elkaar omschrijven in drie woorden?

Shirah: “Lisa is een doelgerichte, nieuwsgierige, doorzetter. Ik vind het knap dat ze precies weet wat ze wil en alles ervoor doet om dit te bereiken. En omdat ze dit met veel enthousiasme doet, motiveert ze anderen ook. Het grappige van Lisa vind ik dat ze eigenlijk heel nuchter is, maar soms toch ineens een pendel tevoorschijn tovert of een hardcore spiritueel boek. Juist die tegenstellingen, maken haar niet voorspelbaar. Ze is geen dromer, maar een doener. Maar vooral een hele leuke vriendin.”

Lisa: “Oeh, lastig! Ik denk sowieso nieuwsgierig en geïnteresseerd. Shirah probeert veel verschillende dingen uit, wat ik ook zo leuk aan haar vind. Soms kijk ik ervan op (zoals dat ze stiekem heel graag een spijkermat wil testen), maar dan denk ik daarna al gauw: waarom ook niet? Het is juist leuk om jezelf af en toe te vernieuwen en als het niet bij je past, dan heb je het in elk geval geprobeerd. Verder vind ik Shirah fanatiek, ze gaat er echt voor. Dat heb je ook kunnen lezen in het artikel over de meditatie challenge. Ik kwam niet meer bij toen ze vertelde dat ze het zelfs op de kop heeft geprobeerd. Al die eigenschappen samen maken Shirah een verrassend en inspirerend zenmaatje.”

Wat willen jullie nog meer van ons weten? Wij staan open voor vragen.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Iris
  22 april 2016 at 17:08

  Wat een leuke vragen en ook tof om jullie antwoorden te lezen. Ik ben ook wel benieuwd hoe jullie op de naam zenzoekers zijn gekomen? 🙂 Fijn weekend!

  • Reply
   Lisa
   11 mei 2016 at 17:11

   Leuke vraag! Nemen we mee naar de volgende Q&A 🙂

 • Reply
  Evy
  23 april 2016 at 15:26

  Leuk dat jullie de vragen zo uitgebreid hebben beantwoord. De eerste vraag vond ik erg leuk om te lezen. Dat geeft mij ook wat inspiratie! Ik zal de boekhandel in Utrecht wel eens gaan opzoeken. 🙂
  Liefs

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.