Boeken Reviews

Je leven verbeteren met een boek – IK & MIJN LEVEN

Van meer structuur krijgen in je dag tot beter leren luisteren naar je gevoel. In het boek IK & MIJN LEVEN tackelt Jelle Derckx 33 problemen waar bijna iedereen tegenaan loopt. Helpt het je leven echt verbeteren? En is het een plekje waard op je (digitale) boekenplank?

Voor het schrijven van dit boek ging Jelle te rade bij iedereen die op zijn mailinglist stond. Zo wilde hij erachter komen tegen welke problemen mensen aanlopen en welke vragen hij dus kon beantwoorden. Nadat Jelle de vragen had verzameld, begon hij simpelweg met beantwoorden. Ook liet hij zijn lezers antwoorden geven op vragen die in het boek voorkomen, zoals: hoe benut je de tijd die je hebt optimaal? En: hoe kan ik mijn lichaamstaal verbeteren? De antwoorden op deze vragen zijn gebundeld in IK & MIJN LEVEN, een boek dat belooft je leven te veranderen.

Persoonlijke ontdekkingstocht

De duidelijke structuur in Jelle’s boek valt meteen op. Het is ingedeeld in vier hoofdstukken, waarbij ingezoomd wordt op een thema, zoals relaties en werk. Jelle maakt er geen geheim van dat hij zich heeft laten inspireren door boeken, websites en mensen. In de basis is IK & MIJN LEVEN daarom een goed geordende verzameling van al het materiaal dat Jelle ooit heeft gebruikt om zijn leven te verbeteren. Hij neemt je mee op zijn persoonlijke ontdekkingstocht, deelt gul de kennis die hij heeft opgedaan en laat anderen aan het woord. Dit maakt het tot een praktische gids met genoeg handvatten om een probleem aan te pakken.

Een lager pitje

Jelle is heel serieus in het verbeteren van zijn leven. Een voorbeeld hiervan is de quote: “Ik wil elke dag kunst en groei geven aan de wereld.” Een mooi streven, als je het ons vraagt, maar misschien een tikkeltje te ambitieus. Ook zijn dagritme waarin hij aangeeft elke ochtend drie uur te lezen, is een mooi begin. Voor de meeste mensen met een negen-tot-vijf-baan is dit alleen wel onrealistisch. Jelle’s discipline is zeker inspirerend, maar kan je ook afschrikken. Want kun je je leven ook niet op een iets lager pitje verbeteren?

Diepgang

IK & MIJN LEVEN is goede leidraad voor wie zijn leven wil verbeteren en al tijden op zoek is naar de antwoorden op belangrijke vragen. Iedereen herkent wel één van deze 33 problemen, dit boek zet je aan het denken en helpt je de oplossing vinden die bij jou past. Wel vonden wij het soms wat diepgang missen. Hoe Jelle de tips die hij heeft verzameld zich eigen heeft gemaakt en welke struikelblokken hij tegenkwam, was een mooie aanvulling geweest op dit boek. Voorbeelden zijn er namelijk genoeg, alleen de processen die aan zijn veranderingen vooraf gingen missen her en der. Tegelijkertijd kun je je afvragen of dit het doel van het boek is. Maar dat het je leven op kleine én grote schaal kan veranderen, staat wel vast.

Kosten: 17,00.
Extra leuk: je kunt het boek ook beluisteren, net zoals een podcast. Super handig voor als je genoeg hebt van je scherm. En achterin het boek vind je een handig overzicht van alle boeken en websites die Jelle inspireerden. Leuk dat hij dit niet voor zichzelf houdt, maar deelt.
Minpunt: aan het begin moesten we wennen aan de schrijfstijl van Jelle, omdat hij veel spreektaal gebruikt.
Eindoordeel: 
★★★
en een half (van de vijf sterren).

We kregen dit boek van Jelle om te reviewen.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.