Interviews Mijn zen

Melle: “Positief in het leven staan is een keuze”

Het leven vieren, dat is Melle’s motto. Zelfs als het even niet zo lekker gaat, weet Melle het om te zetten in iets positiefs. Hoe doet ze dat? “Je kunt altijd zelf kiezen voor je eigen geluk.”

“Ik vier het leven op momenten dat ik bewuste keuzes maak. Als ik luister naar mijn intuïtie, me omring met positiviteit, lieve mensen en dingen waar ik blij van word. Ik word blij van iets kneuterigs, zoals een wandeling maken en luisteren naar een goed luisterboek. Maar ook van mijn eigen coachbedrijf beginnen. Dat zijn de momenten waarop ik het leven vier. Oftewel: als ik iets aandacht geef. Als ik iets bewust meemaak en dat er voldoende uitdaging is om mezelf te blijven ontwikkelen.”

Afstand nemen

“Ik probeer constant bewust te zijn van wat ik voel en wat ik denk. Die gedachten kunnen namelijk ook mijn gevoelens beïnvloeden. Juist op een moment waarop ik het even niet meer zie zitten, probeer ik daar extra bewust van te zijn. Sinds een tijdje lukt dit me. Soms ook niet, dan schiet ik direct in mijn emotie en barst ik bijvoorbeeld in tranen uit. Maar als het me lukt, kan ik bij emotionele situaties beter afstand nemen en de situatie observeren. Zo kan ik het niet alleen beter begrijpen – waarom voel ik dit, waar komt het vandaan, hoe kan ik het oplossen – maar ook makkelijker loslaten.”

Rustgevende gedachte

“Een tip van mijn vriend waar ik nog regelmatig mezelf aan herinner is me bedenken of ik er op dat moment iets aan kan doen. Je herkent het vast wel, zo’n gevoel van paniek wat je soms ineens zo kan overspoelen. To-do lists waarvan alles opeens urgent lijkt, iets wat je vergeten bent of nou ja, wat dan ook. Ik vraag mezelf dan af of ik er op dat moment iets aan kan doen. Gek genoeg is het antwoord eigenlijk altijd dat het niet het geval is. Want wat kun ik nu werkelijk doen als ik onderweg ben of in bed lig? Natuurlijk kan ik wel een lijstje maken of een herinnering in mijn telefoon zetten, maar daarna kan ik het beter loslaten. Op het moment dat het kán, ga ik er wat aan doen. Een rustgevende gedachte.”

Keuzes maken

“Ik ben van mening dat positief in het leven staan een keuze is. Dat klinkt misschien heel kort door de bocht en onwijs makkelijk, maar ik denk dat het uiteindelijk daar wel op neer komt. Wanneer je het allemaal niet zo positief in ziet, zou ik willen meegeven dat je altijd zelf kunt kiezen voor je eigen geluk. Elke ochtend, na een rot situatie of na welk moment van de dag ook. Neem zelf de touwtjes in handen en kies voor datgene waar jij gelukkig van wordt.”

Wil jij geïnterviewd worden voor deze rubriek? Of ken jij iemand die wij moeten interviewen? Stuur dan een mail naar info@zenzoekers.nl.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.