Minimaliseren Zen doen

Rolmodellen voor een simpeler leven

rolmoddelen voor een simpeler leven

Lisa en ik schrijven veel over het versimpelen van je leven. Hoe je beter prioriteiten stelt, je leven eenvoudiger maakt en kunt minimaliseren. Een simpeler leven ambiëren is makkelijk, maar écht simpeler leven niet. Deze inspiratiebronnen geven je net dat extra beetje motivatie. 

Rob Greenfield

“Live simple and you will free’, is één van de lijfspreuken van avonturier en milieu-activist Rob Greenfield. Op hele originele manieren inspireert hij mensen om milieubewuster en simpeler te leven. Zo fietste Rob twee keer door Amerika om zijn boodschap over te brengen, bouwde hij zijn eigen tiny house en nam hij minimaliseren zo serieus dat hij nog maar 111 bezittingen heeft. Rob Greenfield is het bewijs dat simpeler leven je echt gelukkig kan maken en je hiermee duizenden mensen kunt inspireren.

Marjolein

Sinds mei 2016 woont Marjolein in een Tiny House in Alkmaar. Een klein, duurzaam huisje op wielen met allemaal slimme trucs om de ruimte optimaal te gebruiken. Zo is haar trap ook meteen een kast en heeft ze een hoekbank met veel opbergruimte. Marjolein leeft een inspirerend leven, met ijsvogels in haar achtertuin, een eigen moestuin en een Tiny Village in het vooruitzicht. In een interview van de Groene Meisjes kun je haar mini-huis bekijken.

Jelle Derckx

Jelle wordt ook wel de ‘minimalist van Nederland’ genoemd. Als growthinker geeft hij tips voor een simpeler, gelukkiger leven. Over zijn boek ‘IK & MIJN LEVEN’ schreven we een tijd geleden een review. Benieuwd hoe het huis van een minimalist eruitziet? In zijn home tour krijg je een glimp van zijn minimalistische levensstijl te zien, met alleen de essentiële spullen, geen tv en veel witte muren. Zo ingewikkeld hoeft minimaliseren niet te zijn!

Cat

Natuurlijk krijg je op Instagram maar een (mooi) deel van iemands leven te zien. Toch vind ik dat Cat in dit rijtje thuishoort. Samen met haar vriend en dochter woont ze in een afgelegen plek in Portugal. Ze leren al doende hoe je zelfvoorzienend en zo simpel mogelijk leeft. Ik vind het mooi om te zien hoe ze hun dromen werkelijkheid maken, zelfs als alles even tegenzit. Daarnaast is Cat voor mij een inspiratie om véél beter te leren breien.

Bron foto: Robgreenfield.tv

Heb jij een inspiratiebron voor een simpeler leven?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.