Producten Reviews

Was ik mijn haar nog steeds niet met shampoo?

Een tijdje geleden heb ik de #nopoo challenge gedaan. Zoals jullie in mijn verslag konden lezen, kwam ik tot de conclusie dat ik shampoo niet compleet ga verbannen uit mijn leven. Maar is dit nog steeds het geval? Of was ik mijn haar weer iedere dag met shampoo?

Het grootste verschil wat ik merkte toen ik stopte met shampoo is dat mijn haar anders aanvoelt. Het ziet er niet anders uit, het ruikt ook niet per se vies en niemand merkte de verandering op. De enige drempel die ik tegenkwam is dat ik zelf vooral moest wennen aan het gevoel: mijn haar voelt zwaarder aan en ik moet het vaker borstelen. De voordelen aan geen shampoo gebruiken is dat mijn haar meer glans heeft en super snel groeit. Laat je dus vooral niet afschrikken door de eerste paar weken als je ook wilt stoppen met shampoo.

Wasdrang

Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat ik het fijn vind om mijn haar ongeveer om de twee weken met shampoo te wassen. Nooit meer shampoo gebruiken vond ik toch een beetje te veel van het goede. Tussendoor was ik het ongeveer één keer per week met water. De neiging om altijd shampoo te gebruiken als ik mij douche, is er wel nog steeds. Maar wanneer ik de volgende ochtend wakker word, zit mijn haar vaak alweer heel anders en is het helemaal niet zo vies of zit het niet zo vervelend als de avond daarvoor.

Geen shampoo = meer tijd

Wanneer ik mijn haar (eindelijk) weer met shampoo was, is het voor mij genieten. Mijn haar ruikt dan zo lekker! Tegelijkertijd is het daarna zo glad, dat ik er weinig mee kan. Geen shampoo bespaart me dus een hoop geföhn, haarspray en al het andere wat ik nodig had om mijn haar weer in model te brengen. Als ik me dan toch een keer niet fijn voel bij mijn haar, kan ik altijd nog teruggrijpen naar het oude vertrouwde elastiekje. Maar dat minder shampoo beter voor je haar is, is voor mij één ding wat zeker is.

haar_niet_wassen_selfies_bewerkt_zwartwit_tinypng
Heb ik je geïnspireerd met deze challenge? Of zou jij het niet aandurven om te minderen met shampoo?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Debby
  31 oktober 2015 at 20:21

  Ik was het nu om de week, met mijn dreads in waste ik het een keer in de maand. Vind het zelf vooral vervelend dat het wat jeukerig wordt en ik zoveel ga krabben en schilfertjes krijg enzo! Dus nu ik weer ‘normaal’ haar heb toch maar naar 1 week. Het is even wennen ja!

 • Reply
  Judith
  1 november 2015 at 11:30

  Bij mij is het nu ook ongeveer 1 keer in de week. Heb het ook wel langer niet met shampoo gewassen, maar dan krijg ik met name van mijn man toch het verzoek het wat vaker te doen in verband met de geur… Ik probeer het wel steeds een klein beetje langer te laten duren 🙂
  Misschien komt er wel weer een nieuwe uitdaging mbt no poo, maar daarmee wacht ik nog wel even.

 • Reply
  Claire
  30 januari 2017 at 11:28

  Knap! Ik ben nu een shampoo bar aan het testen en ik merk inderdaad dat mijn haar heel anders wordt. Het is nog wel fijn maar veel voller. Alsof ik meer haar heb. Ik was het nu om de drie dagen en wil het graag opbouwen naar één keer per week maar het is ZO lastig haha.

  • Reply
   Lisa
   13 februari 2017 at 20:54

   Inderdaad! Het opbouwen is best een uitdaging. Een shampoo bar lijkt me ook wel iets.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.