Zenmomenten

Zenmomenten augustus 2017

Een nieuwe maand is aangebroken, dat betekent dat we weer onze zenmomenten delen. Van een fotoboek maken tot mee op de pannenkoekenboot. Dit waren de hoogtepunten. 

Lisa:

Een ‘recharge week’

De afgelopen weken merkte ik dat ik behoefte had aan rust. Deze zomer begon ik met een nieuwe baan, waardoor er in een korte tijd veel nieuwe indrukken op mij afkwamen. Tegelijkertijd een website onderhouden is dan best een uitdaging. Daarom besloot ik het met Shirah te hebben over hoe ik een week kon bijkomen, zonder dat Zenzoekers eronder zou lijden. Ik vond het best moeilijk om aan te geven, maar wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Een week lang heb ik bijna elke avond kunnen relaxen. Daarna voelde ik me weer kiplekker.

Drie nieuwe boeken lezen

Er lag niks meer op mijn nachtkastje en ook niet in mijn tas voor onderweg, dus werd het tijd om nieuwe boeken te bestellen. De eerste hebben we gekregen, de rest heb ik zelf gekocht:

  1. ‘Je kunt je leven helen’
  2. ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’
  3. ‘Sterker dan ooit’

Ik heb ze nog niet allemaal uit, maar het geeft in elk geval nieuwe inspiratie om artikelen te schrijven. Toen ik nog studeerde las ik niet zo veel in mijn vrije tijd, dus het is fijn dat ik daar nu meer ruimte voor heb.

Op de pannenkoekenboot

Als je in Amsterdam bent en wat anders wilt doen dan alleen de meest bekende plekken bezoeken, ga dan eens mee op de pannenkoekenboot. Ruim een uur vaar je over het IJ en kun je onbeperkt pannenkoeken eten. Ik kreeg er niet meer dan 2,5 op, maar dat kwam misschien omdat ik die middag ook al een frietje had gegeten (haha).

Shirah:

Een middag in een park in Brno

Afgelopen week was ik in de Tsjechische stad Brno. Op de warmste dag van die week ging ik samen met mijn vriend naar het Lužánky park, een heel mooi park om de hoek. Ik las een goed boek, we picknickten en luisterden naar een fluitconcert. Middenin het park oefenden twee fluitisten het ene na het andere mooie klassieke stuk. Langzaam verzamelden er mensen omheen, waardoor net een mini-concert was. Zo mooi!

Een fotoboek van 2016 maken

Ik ‘blader’ vaak door de foto’s op mijn computer, maar wilde ook wat tastbaars hebben. Daarom zocht ik alle foto’s uit van 2016, ik hield er 99 over, en kocht een fotoboek. Ik ben wel een beetje een amateur, want ik kocht een fotoboek in een onhandig vierkant formaat. Nu moet ik alle foto’s bijknippen haha. Het maken van een fotoboek vind ik echt een zenmoment. Het duurt lang en het zorgt ervoor dat ik extra stilsta bij alle leuke dingen die ik heb gedaan.

Verwonderen over de kleuren van alle bladeren

Onderweg naar mijn werk fietste ik over een brug waardoor ik de bomen eens van een andere hoogte bekeek. ‘Dit is nu echt een zenmoment’, dacht ik terwijl ik me verwonderde over de verschillende tinten groen. Eerder die ochtend zag ik de eerste verdwaalde handschoen op straat liggen. Een teken dat ik niet lang meer hoef te wachten op mijn lievelingsseizoen en bijna weer met mijn wandelschoenen door de gevallen bladeren kan stampen.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.