Zenmomenten

Zenmomenten augustus 2018

Zenmomenten augustus 2018

De laatste echte zomermaand zat weer vol zenmomenten. Van ontbijten voor een semi-glazen huis tot wandelen in het grote niks. Een maand om te onthouden. 

Lisa:

Een middagdutje doen

Toen ik nog studeerde deed ik af en toe een middagdutje als ik thuiskwam van college. Nu ik alweer een tijd aan het werk ben, is dat verleden tijd; op je werk kun je moeilijk een dutje doen. Afgelopen maand deed ik op zaterdagochtend thuis yoga en nam ik daarna een voetenbad. Ik werd er zo loom van, dat ik ’s middags op de bank in slaap viel. De rest van de dag had ik geen plannen, dus kon ik zo lang blijven liggen als ik wilde. Heerlijk!

Buiten ontbijten

Met mijn vriend had ik een semi-glazen huis gehuurd in Warmerhuizen. ’s Ochtends als ik wakker werd, kon ik zo over de groene, Nederlandse vlaktes kijken. We ontbeten buiten voor het huis. Het deed me eraan herinneren hoe fijn het is om je dag buiten te beginnen. Daarom waardeer ik mijn dagelijkse wandeling naar het treinstation ook zo. Het zorgt echt voor een ander begin van mijn dag.

Knuffelen met een konijn

Omdat mijn zus op vakantie was, paste mijn moeder op haar konijn. Ik vond het superleuk, want toen ik bij mijn moeder op bezoek was, kon ik ook even met het konijn knuffelen. Het bleef alleen niet bij ‘even’, ik zat namelijk zo twee uur met haar op schoot! Het konijn werd rustig van al dat geknuffel, maar ik ook. Het bewees maar weer eens hoe ontspannend het aaien van een huisdier kan zijn.

Shirah:

Wandelen in het grote niks

Zoals je in dit artikel al kon lezen, ging ik een paar dagen kamperen op Schiermonnikoog. Niet het mooiste Nederlandse eiland waar ik tot nu toe ben geweest, maar wel een hele relaxte omgeving. Omdat het eiland zo klein is, ging ik automatisch in een versnelling lager leven. Op onze laatste dag op Schiermonnikoog maakten we een lange wandeling in het ontzettend lege landschap. “Ik ben nog nooit ergens geweest waar het zó stil is”, zei mijn vriend. Hij had gelijk. Ik hoorde niets meer dan mijn voeten op de grond, mijn ademhaling, een paar vogels en de wind. Heel bijzonder.

Een boek lezen in bed

Na lang wikken en wegen kocht ik afgelopen maand een nieuwe ereader. Eén van de beste aankopen die ik in tijden heb gedaan. Het grote voordeel van een ereader is dat je extra goed kunt lezen in bed. Geen gedoe met een pagina niet goed kunnen lezen als je op je zij ligt (#firstworldproblem). Tijdens mijn week vakantie las ik vier boeken, waarvan een groot deel ’s ochtends in bed. Een uur langer blijven liggen omdat je een spannend/goed/mooi boek leest, is zo fijn.

Naar een zenplek in Duitsland

Mijn favoriete Duitse stad net over de grens is Nordhorn. Samen met mijn ouders en broer ging ik hier een dag heen. Altijd als we in Nordhorn zijn, wandelen we in hetzelfde park en eten we bij dezelfde Italiaan. Klinkt misschien saai, maar dat is het niet. Als ik in Nordhorn zou wonen, zou ik iedere dag een rondje door dit park lopen. Niet alleen heb je er een heel knus theehuis met pflaumenkuchen en een insectenhotel, maar ook de mooiste exotische bomen. Echt een zenplek.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand? En wat is jouw favoriete Nederlandse eiland? 

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.