Zenmomenten

Zenmomenten december 2016

Zenmomenten december 2016

Nieuw jaar, nieuwe rubriek! We ruilen de zenterugblik in voor een overzicht van onze mooiste momenten van de afgelopen maand. Dit waren onze zenmomenten in december. 

Lisa: 

In mijn pyjama vakantie vieren

Ik kan moeiteloos mezelf een dag vermaken als het nodig is. Deze maand was het eindelijk weer zover, want ik had een week vakantie en nog niet veel plannen. Zo kon ik meteen testen hoe goed ik ben in vervelen. Dit jaar bestel ik minstens twee van zulke dagen in de maand.

Mijn mailbox opnieuw inrichten

Over dit punt ben ik mega enthousiast, want ook al gebruik ik het nog niet zo lang, ik heb er meteen al profijt van. Door een training over slimmer werken te volgen, heb ik tips gekregen over hoe je het beste met je mail om kunt gaan. Sinds ik van mijn mail een ‘cockpit’ heb gemaakt, heb ik veel meer overzicht over wat ik wanneer moet doen. Wie weet ga ik er nog iets over schrijven.

Kaasfondueen met Shirah

Geheel in het teken van mindfulness, was ik zonder mijn mobiel in de hand te hebben op weg naar Shirah. Ik nam de omgeving in mij op en verheugde me op een gezellige avond waarop we samen gingen we kaasfondueen. Ik weet niet wat het is, maar het heeft iets speciaals als je stapje voor stapje iets eet in plaats van een heel bord eten voor je te hebben. Daarnaast was het natuurlijk reuze leuk om elkaar te zien!

Shirah:

Mijn thermoskan testen

Van Sinterklaas kreeg ik iets dat ik al heel lang wilde: een thermoskan. Op een zondag nam ik deze thermoskan mee naar Heidestein en maakte ik samen met mijn vriend een lange wandeling. Vooral het moment dat we op een bankje zaten, uitkeken over de hei en thee dronken, was magisch.

Wandelen in het Dwingelderveld

De wandeling die ik afgelopen maand met mijn zus en nichtje maakte, was geweldig mooi. We wandelden in het Dwingelderveld, dat is een nationaal park tussen Dwingeloo en Ruinen. Naast een heel mooi bezoekerscentrum en een geweldig theehuis, is de natuur hier vooral prachtig. Het is zo leeg, het lijkt bijna de steppe. Het hoogtepunt van deze wandeling was mijn nichtje die zei: “Ik ben echt blij dat ik mee ben gegaan.” Ze was bang dat ze hele wandeling achter ons zou sjokken, maar dat was gelukkig niet zo.

Een leuk gesprek in een platenzaak

De leukste cadeaus voor platenliefhebbers, zoals mijn vriend, koop je in kleine platenzaken. Toen ik een dag met mijn vader in Deventer was, liepen we tegen een platenzaak aan. Ik kocht hier Zuma van Neil Young (aanrader!) en de eigenaar van de plantenzaak vertelde honderduit over zijn winkel. Van zijn liefde voor platen tot zijn vorige baan. Spontane gesprekken zijn het beste.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment de afgelopen maand?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  hanke
  4 januari 2017 at 20:03

  Wat leuk dat ik voorkom in jouw zenmoment Shirah

  • Reply
   Shirah
   6 januari 2017 at 20:19

   Natuurlijk, het was een hele mooie dag!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.