Zenmomenten

Zenmomenten december 2018

zenmomenten december 2018

Net zoals iedere maand delen we weer onze zenmomenten. Afgelopen maand vlogen we naar New York, brachten we een bezoek aan het Stedelijk Museum en lazen we een inspirerend boek in de trein. 

Lisa:

Podcasts luisteren in het vliegtuig

Dit jaar was voor mij vooral bijzonder door de verre reizen die ik heb gemaakt. Zo ging ik in maart naar Japan en afgelopen maand naar New York. Het fijne aan reizen met het vliegtuig vind ik dat je even niet bereikbaar bent. Hierdoor doe ik sneller dingen waarvoor ik normaal geen tijd maak. Zoals het luisteren van een podcast zonder deze op pauze te zetten. Als ik in de trein een podcast luister, doe ik vaak alsnog andere dingen op mijn telefoon. In het vliegtuig had ik wel alle aandacht en tijd om te luisteren naar wat er gezegd werd.

Een kerstfilm kijken

Misschien raar, maar ik kijk bijna nooit films. Ik vind het meestal leuker om andere dingen te doen met mijn tijd. Toen ik hoorde dat Netflix een aantal kerstfilms had, leek het mij toch wel gezellig om op deze manier alvast in de kerststemming te komen. Ik keek ‘The Christmas Chronicles’. Hoewel de film een beetje kinderachtig was, vond ik het heerlijk om even niet productief te zijn en zo een voorproefje te krijgen op de kerstvakantie.

De dijk overlopen

Op eerste kerstdag was ik bij mijn schoonfamilie in Den Bosch. Omdat je tijdens de feestdagen veel zit en eet, vonden mijn schoonmoeder en ik het een goed idee om een rondje te lopen. We liepen over de dijk bij de rivier de Maas. Het was een kort rondje, maar lang genoeg om met frisse energie aan tafel te gaan. Ik blijf me verbazen over hoe mooi Nederland is.

Shirah:

Een bezoek aan het Stedelijk Museum

Dankzij mijn Museumkaart is de drempel heel laag om een museum te bezoeken. Afgelopen maand bracht ik eindelijk een bezoek aan het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het was daar verrassend rustig voor de kerstvakantie. De expositie die mij het meest is bijgebleven is die van Vinca Kruk en Daniel, beter bekend als Metahaven. In één video, Questions on Happiness, werd science fiction, poezië en een volksverhaal gecombineerd. Ik kan me niet herinneren dat ik zo gebiologeerd naar iets heb gekeken. Of zoals mijn vriend zei: “Het leek wel alsof ik in trance was”.

Een frisse strandwandeling

Met mijn vader heb ik afgesproken om in de herfst, winter, lente en zomer een dag naar Zandvoort te gaan. Zo hebben we niet alleen een stok achter de deur om vaker samen te wandelen, maar kunnen we de zee ook in alle seizoenen bewonderen. ‘Zandvoort in de winter’ kunnen we al afvinken. Afgelopen weekend bekeken we het kleine centrum van Zandvoort, brachten we een bezoek aan museum over de historie en maakten we een lange strandwandeling. Er is weinig zo fijn als mijn hoofd leeg laten waaien op het strand.

Met een boek in de trein

Struinen door een grote boekwinkel vind ik héérlijk. Helemaal als ze er ook een afdeling hebben met tweedehands boeken. Voordat ik een lange treinreis ging maken, dook ik een boekwinkel in en vond ik toevallig het boek ‘Meer zen, minder bubbels’ van Rients Ritskes. Een boek dat ik al lang wilde lezen. In de trein heb ik het in één ruk uitgelezen. Een perfecte middag als je het mij vraagt.

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply