Zenmomenten

Zenmomenten januari 2018

Zenmomenten januari 2018

De eerste maand van het nieuwe jaar begon voor ons goed. Met reizen buiten de spits, een nieuwsjaarduik en de geboorte van een familielid. Kijk mee naar onze zenmomenten. 

Lisa:

Buiten de spits reizen

Van te veel drukte word ik niet gelukkig. De dag beginnen in een propvolle trein vind ik daarom soms nog wel eens lastig. Als het even kon, heb ik de afgelopen maand daarom buiten de spits gereisd. Het is dan nog steeds niet altijd super rustig, maar ik voel me in elk geval een stuk meer zen dan in de spits. Een aanrader voor iedereen die flexibel is qua werkplek.

Voor mijn moeder zorgen

Bijna iedereen om me heen was ziek, zo ook mijn moeder. Ze had het zo te pakken, dat ze vrijwel niks meer kon. Ik vond het daarom fijn dat ik voor haar kon zorgen. Ik deed wat in het huishouden en kocht een lekkere brownie voor haar. Ook had ze zin in patat. En wie ziek is mag alles toch?

Een Progressive Mental Alignment sessie doen

We werden laatst uitgenodigd om kennis te maken met Progressive Mental Alignment (PMA). Ik had er nog nooit van gehoord. Op een zaterdagochtend kregen we uitleg over deze techniek én mochten we allebei een ervaringssessie doen. Binnenkort lees je hier veel meer over.

Shirah:

Mijn eerste nieuwjaarsduik

De eerste dag van het nieuwe jaar begon goed met de geboorte van mijn nichtje en een nieuwjaarsduik. Al járen was ik van plan om het nieuwe jaar zo te beginnen, maar op de één of andere manier kwam het er nooit van. Samen met mijn zus en nichtje dook ik twee keer (!!) in het koude water van het Veluwemeer. Omdat we de enige waren op dit verlaten strandje, was het extra leuk. Zo’n frisse duik zorgt niet alleen voor kippenvel óveral, maar geeft ook een soort ‘hoera-ik-leef’-oergevoel. Volgend jaar doe ik het sowieso weer!

De lucht onderweg

Ik heb het geluk dat ik vaak kan carpoolen naar mijn werk. Dat betekent: boeiende gesprekken, stoelverwarming en de mooiste luchten. Ondanks dat ik dit ritje al 26352 keer heb gemaakt, zie ik iedere keer weer wat nieuws. Afgelopen week viel het mij op dat het buiten steeds lichter wordt. Dat vind ik aan de ene kant als herfst- en winterliefhebber jammer, maar het geeft wel de mooiste luchten. Donderdag was de lucht paars met lichtroze. Net een schilderij.

Mijn nichtje vasthouden

De laatste weken van december werden mijn collega’s gek van me. Ik kon het bijna over niets anders hebben dan de geboorte van mijn nichtje. Wat duurt wachten dan lang. Op 1 januari werd ze geboren en kon ik haar eindelijk knuffelen. Heel bijzonder dat zo’n minimens meteen al als familie voelt en ik nu al niet meer kan voorstellen dat ze er niet is. Het idee dat we de komende jaren heel veel avonturen samen gaan beleven, vind ik geweldig.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.