Zenmomenten

Zenmomenten juli 2018

Zenmomenten juli 2018

De momenten die we niet willen vergeten, delen we iedere maand in de zenmomenten. Deze maand: fietsen door de duinen, softijs met spikkels, zwemmen tussen de kwallen en een kruidentuin ontdekken. 

Lisa:

Fietsen door de duinen

Pas waren Shirah en ik voor het eerst op retraite. We sliepen vlakbij Egmond aan Zee en waren binnen een paar minuten fietsen bij zee. Op weg naar het strand kwamen we de mooiste bomen tegen. Ik ben sowieso een fietsliefhebber, maar de combinatie met de prachtige natuur maakten de fietstochten extra memorabel. Aangekomen bij het strand waren we al zen van de mooie omgeving en dan moest het echte relaxen nog beginnen.

Softijs met spikkels eten

Met deze temperaturen eet ik elke dag ’s avonds na het eten een ijsje. Niet alleen verkoelend, maar ook lekker als toetje. Hoewel ik wel een beetje let op wat ik eet, kon ik het laatst niet laten om vlak na de lunch een ijsje te halen. Het was zo’n hete dag, dat ik alleen nog maar aan ijs kon denken. Ik koos voor softijs met spikkels. Samen met een collega genoot ik van mijn ijsje terwijl we rustig terugliepen naar kantoor. Het idee dat ik dit gewoon op een hete dag onder werktijd at en het feit dat we spontaan op dit idee kwamen, zorgde ervoor dat het voor mij echt als een zenmoment aanvoelde.

Een documentaire kijken

Nu Shirah en ik even niet op vrijdag een artikel publiceren, hebben we meer tijd om andere ideeën uit te werken voor Zenzoekers. Ook merk ik dat ik hierdoor meer tijd heb om te lanterfanten. Toen ik laatst zin had om een documentaire te kijken, kon ik deze helemaal afkijken zonder dat ik eerst nog een artikel moest schrijven. Ik keek ‘Innsaei’, een documentaire over je intuïtie. Ik vond de documentaire uiteindelijk niet superinteressant, maar het was wel erg fijn om me weer eens helemaal mee te laten slepen door een verhaal.

Shirah:

Zwemmen tussen de kwallen

Als ik in de buurt van de zee ben, moét ik zwemmen. Zo ook tijdens onze retraite dichtbij zee. Terwijl Lisa een tijdschrift op het strand las, dobberde ik tussen de golven. Het klinkt cliché, maar het leek net alsof de tijd even stilstond. Ik werd een paar keer bijna overspoeld door golven en af en toe zwemden er een aantal kwallen voorbij. Wat zijn dat toch fascinerende en mooie (!) dieren. In de toekomst hoop ik dichtbij water te wonen, zodat ik (bijna) elke dag kan zwemmen.

Een nacht op een natuurcamping

Maanden droomde ik er al van om te kamperen, maar op de één of andere manier kwam het er niet van. Afgelopen weekend kwam deze droom eindelijk uit en sliepen mijn vriend en ik op een natuurcamping om de hoek. Onze tent stond mooi beschut tussen een groepje naaldbomen en we hoefden maar een paar meter te lopen en we waren in ruig stukje natuur (voor Nederlandse begrippen dan). Alles aan kamperen maakt me gelukkig. Van het geluid van de rits van de tent tot het ongemakkelijk ‘hallo’ tegen iedereen op de camping zeggen.

Een kruidentuin ontdekken

Toen ik een avond bij mijn ouders was, stelde mijn vader voor om een stukje te wandelen. We liepen een bekend rondje in mijn vroegere woonplaats en kwamen onderweg onder andere een zonnebadende kat tegen. Na een half uur wandelen, volgde ik mijn vader naar een voor mij onbekend hofje. Hier is sinds kort een kruidentuin aangelegd. Samen daar op een bankje zitten, voelde echt als een zenmoment.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.