Zenmomenten

Zenmomenten mei 2018

Zenmomenten mei 2018

Mediteren op een festival, bananenbrood bakken met oma, brandnetels plukken en een wandeling op zondagochtend. We delen weer de bijzondere momenten van afgelopen maand. 

Lisa:

Bananenbrood bakken met mijn oma

Steeds meer besef ik hoe schaars en dus waardevol tijd is. Zo wordt mijn oma elk jaar ouder, dus elk moment dat ik met haar samen ben kan zomaar de laatste zijn. Daarom vond ik het ook zo leuk dat ze voorstelde om samen bananenbrood te bakken. “Moet er geen boter in? En suiker dan?”, vroeg ze. Toen ik wegging, zat het bananenbrood nog in de oven. ’s Avonds belde ze me op en zei: “Het was heerlijk! Ook super vullend.” Een geslaagde middag dus.

Mediteren op een festival

Shirah en ik waren door Zoë uitgenodigd om een groepsmeditatie bij te wonen op Vrijland Festival. Natuurlijk wilden we daar bij zijn! Ik vond het een hele bijzondere ervaring om tussen het feestgedruis te mediteren. Het bewees maar weer eens dat stilte nooit ver te zoeken is; het zit simpelweg in jezelf. Zelfs al is het nog zo’n herrie om je heen.

Een tas met kleding wegdoen

Eens in de zoveel tijd heb ik een opruimbui. Dan vind ik dat ik veel te veel spullen heb, voornamelijk kleren, en geeft het mij stress. Want steeds als ik voor mijn kast sta, moet ik uit al die kleren kiezen. Daarom keek ik laatst weer eens met een kritische blik naar mijn kleding. Het resultaat: een gevulde vuilniszak. Van kledingstukken die ik jaren met veel plezier heb gedragen, heb ik afscheid genomen. Maar ook van kleding die ik nauwelijks aan heb gehad. Op naar een nieuw, fris begin!

Shirah:

Een zondagse ochtendwandeling

Afgelopen maand wandelde ik veel, heel veel. Toen ik op een zondagochtend onrustig wakker werd, besloot ik de dag te beginnen met een ochtendwandeling. Ik wandelde een rondje in het park bij mij om de hoek en belandde op een marktje waar ik het bestaan niet van wist. Het leuke van deze tijd van het jaar vind ik dat alles weer groeit en bloeit. Ik ontdek nieuwe planten en zie planten die ik een jaar niet heb gezien. Mocht je planten willen leren determineren, grijp dan de komende maanden je kans.

Brandnetels plukken

In de Zentips van deze week kon je al lezen dat ik hielp bij een wandeling eetbare natuur. Ik maakte een brandnetelsmoothie en brandnetelpesto en moest daar ontzettend veel brandnetelpunten voor plukken. Met twee plastic zakjes om mijn handen, mijn handschoenen waren zoek, probeerde ik dit heel voorzichtig te doen. Omdat ik dit zo aandachtig deed, voelde het een beetje als een mindfulness oefening. Tijdens het plukken fietste er veel mensen langs die probeerden te raden wat ik met de brandnetels ging doen. “Vast voor de thee!”, zei de één. “Die gaan in de soep”, gokte de ander. Hilarisch!

Thee drinken op mijn balkon

Op Instagram plaatste ik een afbeelding met de tekst: ‘Remember when you wanted what you currently have’. Aan deze tekst moest ik denken toen ik met mijn moeder thee dronk op mijn balkon. Twee jaar geleden woonde ik in een snikhete studentenkamer en zei ik tegen mezelf: ‘Op een dag heb je een tuin of balkon’. Et voilà: mijn droom is uitgekomen. Door hier af en toe bewust bij stil te staan, wordt het niet iets vanzelfsprekends.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.