Zenmomenten

Zenmomenten september 2017

Kijk mee naar onze zenmomenten van afgelopen maand. Van slapen in een tiny house tot in bad in Luik. Dit waren de bijzonderste momenten van september. 

Lisa:

Het Happinez festival

Het was een regenachtige dag, maar dat drukte de pret niet. Met Shirah ging ik van de ene naar de andere lezing en belandden we van de ene in de andere wijsheid tijdens het Happinez festival. Een dag waar ik lang naar uitkeek. Vol met nieuwe inzichten ging ik weer naar huis. Natuurlijk schreven we er ook een artikel over.

In bad in Luik

In het huis waarin ik opgroeide hadden we een bad. Meestal trok ik me één keer in de week lang terug in de badkamer. Dan luisterde ik muziek in bad of las ik een tijdschrift. Ik deed dit meestal na een drukke schooldag of op zondag. Stiekem mis ik deze momenten wel, dus als ik ergens ben waar een bad is, dan maak ik daar volop gebruik van. Afgelopen weekend ging ik met mijn vriend naar Luik en wat zag ik toen ik de badkamerdeur open deed: een bad! De dagen begon ik met een bad en sloot ik ermee af. Super ontspannend.

Rick en Thyme ontmoeten

Nieuwe mensen ontmoeten is soms best spannend. Een tijd geleden werden we door Thyme en Rick van ‘Niets te verliezen’ gevraagd voor een interview. Het gesprek verliep eigenlijk heel natuurlijk. Het was voor mij een echt zenmoment, omdat ik daarna met meer energie naar huis ging. Ook vond ik het leuk om met leeftijdsgenoten te praten over een leven met meer zen. Heb je de video gemist? Kijk dan hier.

Shirah:

Slapen in een tiny house

Op mijn niet bestaande bucketlist stond al een tijd slapen in een tiny house. Ondanks dat ik best tiny woon, leek mij dit het summum. Afgelopen weekend sliep ik samen met mijn vriend in een schattig rood huisje aan de rand van Groningen. Er is bijna niets leuker dan wakker worden én douchen met uitzicht op rustgevende weilanden. Net een levend schilderij. Met twintig minuten fietsen waren we in het centrum van Groningen waar we veel leuke eettentjes hebben ontdekt. Ik heb zelfs nog een reuze gelukspoppetje gekocht op een markt met handgemaakte en tweedehandse spullen.

Wandelen in de bossen van Bilthoven

De NS-wandelingen zijn echt één van de beste uitvindingen. Op een zonnige zondag liep ik samen met een vriendin van station Bilthoven naar station Den Dolder. Een wandeling met afwisselende natuur (pluspunt!), weinig tegenliggers (nog een pluspunt!) en veel paddenstoelen. Mijn lievelingsmoment van deze dag was de lunch op een bankje onder een kastanjeboom. Het leek bijna Russische roulette wie van ons bekogeld werd door kastanjes.

Het concert van Alvvays

Soms mis ik de tijd dat ik studeerde. Dat ik op een maandag de eerste paar uur vrij had, naar Amsterdam ging voor een concert en niet doorhad dat het een zondag was. Het leek weer even vroeger toen ik op zondagavond naar een concert van Alvvays ging. Fijne sfeer, goede muziek en een niet zo gewone zondagavond. Helemaal toen we op de terugweg door de donkere straten van Utrecht liepen en naar de sterren keken. Ik stem voor meer van zulke avonden.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marjan
    5 oktober 2017 at 08:30

    Tijdens een wandeling ontdekken dat er weer mooie paddenstoelen zijn; dat was mijn zen-moment deze maand. Ik hou enorm van de herfst dus deze momentjes zullen er de komende weken nog wel vaker zijn!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.