Zentips

Zentips van de week #37

Zentips van de week #37

Deze week in de zentips: tips om mindful hard te lopen, december zonder stress, een bijzonder Instagram-account en hét boek over introversie. Genoeg om te delen dus!

Artikel: ‘Mindful running traint je lichaam en geest’ – Happinez

Voor het eerst in jaren trok ik, Shirah, vanochtend mijn hardloopschoenen weer aan. In een ver verleden liep ik zonder veel moeite vijf kilometer, maar al snel vond ik er weinig meer aan. Yoga bleek meer iets voor mij. Toch wil ik hardlopen weer een kans geven. Nu met maar één doel: bewegen en buiten zijn. Voordat ik een klein rondje liep, las ik dit artikel van Happinez. Deze zin ga ik onthouden: “Als je loopt om te lopen, heb ik nooit motivatiegebrek.” Ik ben nog op zoek naar een goed boek over mindful hardlopen (tips?), maar dit artikel is in ieder geval al een aanrader.

Luisteren: ‘Novels of Acquaintance’ – Rising Appalachia

Logisch dat dit het populairste nummer is van Rising Appalachia, het is zó mooi. De zussen Leah en Chloe maken prachtige folkmuziek waarbij ze de traditionele Zuid-Amerikaanse sound samenbrengen met muziek uit deze tijd. Ga dat luisteren!

Instagram: @joshuacoombes

Op het Instagram-account van kapper Joshua Coombes zie je voor- en nafoto’s van dakloze mensen die hij heeft geknipt. Bij iedere foto plaatst hij het verhaal van de persoon die hij geknipt heeft en de wijze les die hij hier vaak uithaalt. Het idee om iets te doen zonder daarvoor iets terug te verwachten, vind ik (Shirah) geweldig. #DoSomethingForNothing

Artikel: ‘Stressmis!? Maak de dagen niet te belangrijk!’ – Metro

December is een gezellige maand, maar het brengt ook veel verwachtingen met zich mee. Hoe blijf je rustig onder al deze verplichtingen? Hoogleraar sociale psychologie, Roos Vonk, deelt een mooie tip: “Maar eigenlijk is het ook maar gewoon een dag. Je hebt ook weleens een ontzettende leuke dag op een ongeplande manier.”

Podcast: ‘Meditation minis’ – Chel Hamilton

Als je ’s ochtends niet veel tijd hebt, maar wel wilt mediteren, bieden een telefoon en oortjes uitkomst. Onderweg, als je in de trein of bus zit, kun je dan makkelijk mediteren. Deze mini-oefeningen van Chel Hamilton zijn ideaal. Op dit moment kun je kiezen uit bijna honderd verschillende meditaties, die meestal niet meer dan tien minuten van je tijd vragen.

Boek: ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ – Liesbeth Smit

Vorige week schreef ik, Lisa, over introversie naar aanleiding van het nieuwe boek van Liesbeth Smit. Omdat ik zo enthousiast ben over dit boek en jullie zulke mooie reacties achterlieten, wil ik het ook in de zentips ook uitlichten.

Wat is je favoriete tip van deze week?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

4 Comments

 • Nienke
  12 december 2017 at 16:18

  Dit is een mooi lijstje dat ik vandaag op m’n gemak ga checken om te kijken of er iets tussen zit voor mij. Bedankt dames! En fijne week.

 • Eva
  12 december 2017 at 17:54

  Mijn Zentip van deze week is eigenlijk jullie blog 😉 Ontdekte jullie vandaag en ben groot fan! <3

 • Leave a Reply