Zentips

Zentips van de week #38

Zentips van de week #38

Er gaat geen maand voorbij zonder zentips. Deze keer: een app om van je telefoonverslaving af te komen, oud verdriet loslaten door yoga en een spannende serie op Netflix.

Boek: ‘Sophia’ – Sophia van Sorgen

Ik, Shirah, vind het fijn als een boek je zo opslurpt dat je alles om je heen even vergeet. Dat had ik met dit boek van Sophia van Sorgen. Een tipje van de sluier: bij Sophia is twee keer kanker ontdekt. De eerste keer is ze nog een puber, de tweede keer een jonge vrouw. Sophia besluit dichtbij zichzelf te blijven en ontsnapt aan de beklemmende adviezen en een bezorgde omgeving. Ze pakt het vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Een bijzondere verhaal over je eigen koers varen en keuzes maken door naar je intuïtie te luisteren.

Artikel: ‘Oud verdriet loslaten door yoga’ – Yoga Magazine

Niet alleen doe ik, Lisa, yoga omdat het fijn is voor mijn lichaam, mentaal doet het me ook goed. Lisette Thooft, onder andere bekend van het boek ‘Kom uit je hoofd’, legt in dit artikel uitgebreid uit hoe yoga je kan helpen om te genezen van psychische pijn. Zo blijkt dat elk lichaamsdeel een eigen emotie en herinnering heeft.

Serie: ‘Dark’ – Netflix

De serie zelf is eigenlijk niet zo zen (thriller!), maar luieren op de bank met goed kijkmateriaal is dan wel weer heel ontspannend. ‘Dark’ wordt ook wel omschreven als de Duitstalige versie van ‘Stranger Things’. Dus als je uitgekeken bent, ga dan verder met deze Duitstalige Netflix serie. Sensatie gegarandeerd.

Artikel: ‘How To Be Happier: 8 Simple Secrets To Transform’ – Free People

Nooit mis, tips om je gelukkiger te voelen. In dit artikel van Free People vind je erg acht. Sommige verrassend, andere iets meer voor de hand liggend. Een favoriet: “Tap with one finger into the center of your forehead between your eyebrows when you feel joyful. This helps to reprogram joy into your nervous system.”

App: RealizD

Deze confronterende app blijft een grote aanrader als je van je telefoonverslaving af wilt komen. RealizD maakt namelijk inzichtelijk hoeveel tijd je per dag op je telefoon zit. Ook houdt de app bij hoe vaak je op je telefoon kijkt, hoe lang je zonder telefoon kunt en wat de langste aaneengesloten tijd is dat je je telefoon gebruikte. Je kunt jezelf ook een tijdslimiet geven. Als je dan toch langer dan de ingestelde tijd je telefoon gebruikt, krijg je een waarschuwing.

Doen: een boek met collages beginnen

Op Instagram deelde ik, Lisa, dit persoonlijke project. Nu het kerst is en je misschien net als ik ook meer vrije tijd hebt, is dit een fijne manier om te ontspannen. Ook leuk om te zien hoe enthousiast jullie erop reageerden.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wat is je favoriete tip van deze week?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.