Zentips

Zentips van de week #6

Vandaag geven je weer een tweewekelijkse dosis inspiratie. Tips die je net iets meer zen maken. Zoals een inspirerend gedicht, een eerlijk artikel en interessante tentoonstelling. Als jij een tip voor ons hebt, horen we het graag! 

Luisteren: ‘The Water’ – Johnny Flynn en Laura Marling

Mocht ik, Shirah, later nou niet dichtbij het bos wonen, dan hoop ik dat het in de buurt van water is. Vroeger was ik echt een waterrat, zwom ik zelfs in de winter in de zee. Dit melancholische nummer van Johnny Flynn en Laura Marling past perfect bij het gevoel dat ik krijg als ik bij water ben. “All that I have is a river, the river is always my home.”

Artikel: ‘Expect nothing, appreciate everything’ – ikbenirisniet

Natuurlijk is het heel leuk om in 2016 te leven, mogelijkheden genoeg! De keerzijde is alleen dat het soms lijkt alsof je grootse toekomstplannen móet hebben. Iris slaat in dit artikel de spijker precies op zijn kop. Ze vertelt hoe je ook ambitieus op een andere manier kunt zijn en niets van kreten als ‘dream big, work hard hoeft aan te trekken.

Tentoonstelling: ‘De Boeddha’

Naar deze tentoonstelling kijk ik, Lisa, al een tijdje uit. Vooral omdat ik nu eens echt wil weten wie de Boeddha precies was. Eerst was de tentoonstelling in Leiden te zien en nu in Amsterdam. Daar ga ik binnenkort eens op mijn fietsje heen. Kom je ook?

Artikel: ‘Spending time alone is the best way to get real rest, even for extroverts – Quartz

Misschien voelt alleen zijn voor jou als een tweede natuur en vind je het heerlijk om niet bij anderen in de buurt te zijn. Als je het moeilijk vindt om alleen te zijn, dan is dit artikel het bewijs dat je het misschien vaker moet proberen. Een nieuwe studie wijst namelijk uit dat ook extraverte mensen baat hebben bij alleen zijn-tijd.

Gedicht: ‘Voorbij de bocht in de weg’ – Fernando Pessoa

Afgelopen zondag gaf Belle, yogadocent en yogablogger voor Zenzoekers, een workshop in Amsterdam. Het was een mooie, afwisselende middag. Tijdens de eindontspanning las ze een gedicht voor van de Portugese dichter Pessoa. Zeker de moeite waard om (een keer of drie) te lezen. Het laat zien dat in het moment leven een onderwerp is van alle tijden, want dit gedicht is in 1914 geschreven.

Artikel: ‘4 Steps to Happy, Healthy Feet’ – Mindbodygreen

Laatst had ik, Lisa, opeens last van een blauwe plek op mijn voet. Het voelde bijna gekneusd aan. Dit deed mij denken aan hoe weinig aandacht we eigenlijk besteden aan onze voeten. Als ze niet werken zoals het hoort, beseffen we pas hoe waardevol ze zijn. Daarom deze tips om weer in contact te komen met je voeten.

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sanne
  4 oktober 2016 at 18:05

  Leuke tips! Het liedje ken ik nog niet, mooi liedje! Ik luister ook graag naar Alaska, van Maggie Rogers. Ook een lief liedje waarvan ik zin krijg om in de bergen te hiken haha.
  Ik was ook bij de yogaworkshop en ik vond dat gedicht inderdaad ook heel mooi!! 🙂

  • Reply
   Shirah
   4 oktober 2016 at 19:24

   Die ga ik luisteren, goede tip! Het was leuk om je te ontmoeten zondag. En als je een goede yogaschool hebt gevonden, hoor ik het graag! 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.