Zentips

Zentips van de week #61

Zentips van de week #61

In deze zentips vind je alles om de donkere maanden iets lichter te maken. Zoals een ontspannende online yogales, fijne muziek om bij te lezen en inspiratie om te werken vanuit rust. 

Artikel: ‘Afscheid nemen van oud zeer’ – Psychologie Magazine

Iedereen heeft wel eens minder goede tijden in zijn leven. Of je daar nu middenin zit of een ietwat donker hoofdstuk al hebt afgesloten, door erover te schrijven zorg je dat pijnlijke herinneringen je niet achtervolgen. Psychologie Magazine verzamelde ‘helende vragen’ waarmee je nare gebeurtenissen goed kunt afsluiten zonder de waarheid te verdraaien.

Muziek: ‘Rhododendron’ – Valley Maker

Op het geweldige festival ‘Le Guess who’ zag ik, Shirah, Valley Maker. Sindsdien luister ik het album ‘Rhododendron’ minstens één keer per week. Ik heb het zelfs uitgeroepen tot het beste album van 2018. Het is meer dan fijne muziek om bij te lezen of yoga te doen.

Artikel: ‘9 Ways to Get Back Into Work Mode After Time Off’ – Thrive Global

De dag waarop je weer begint met werken na een vakantie kan zwaar zijn. Helemaal na de kerstvakantie, want het duurt dan nog even voordat het buiten licht is. Thrive Global verzamelde tips om langzaam weer in het werkritme te komen. Ik, Lisa, vind dit een hele slimme tip: “I set it to indicate that I’m returning one day after I actually return. That way, people think I’m still out of the office and don’t expect any response from me until the day after I get back. Shhhhh.”

Instagram-account: @simply.living.well

In de zentips delen we graag Instagram-accounts die je inspireren om (iets) simpeler te leven. Het account van Julia (@simply.living.well) hoort ook thuis in dit rijtje. Inspirerend om te zien hoe ze zo min mogelijk afval probeert te verzamelen en zo veel mogelijk zelf maakt. Van schoonmaakmiddel tot cider.

Voor in je agenda: ‘How to become an imperfectionist with Haemin Sumin’

Op zondag 3 februari komt Haemin Sunim, Boeddhistisch leraar enschrijver van het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’, naar Amsterdam om je te helpen imperfecties te omarmen. Wil je erbij zijn? Wees dan snel, want het is bijna uitverkocht.

Artikel: ‘Zo ga je ontspannen aan het werk’ – Vrij Nederland

Wie dacht dat het tegenovergestelde van drukte ontspanning is of meer vrije tijd, heeft het volgens de schrijver van dit artikel mis. Het is je kunnen concentreren op iets wat je waardevol vindt en dat ook kunnen afmaken. Maar hoe doe je dat? En wat levert werken vanuit rust je op?

YouTube-video: ’30 minute restorative yoga and meditation’ – Yoga by Candace

De laatste tijd ga ik, Shirah, graag naar restorative yoga. Na zo’n hele ontspannende yogales heb ik altijd het gevoel alsof ik een lange winterslaap heb gedaan. Omdat ik thuis hetzelfde effect wilde creëren, speurde ik YouTube af naar een goede video. Deze video van Candince vind ik echt een aanrader.

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    klaas hansen
    31 januari 2019 at 14:07

    De problemen van deze wereld zijn het gevolg vaan een denken dat niet steunt op de inhoudelijkheid van logica en redenering ,maar op de oppervlakkigheid van herkenning .De angst voor het onbekende werpt ons terug op het probleem..Als het antwoord niet lijkt op wat wij denken dat het is, accepteren we het antwoord niet. We willen denken …wat we al gedacht hebben.En daarmee houden we tot in de eeuwigheid de problematiek in stand.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.