Zentips

Zentips van de week #70

Zentips van de week #70

Als je het ons vraagt, heb je nooit genoeg zentips. Daarom is dit alweer de 70ste (!) editie vol inspiratie om je iets meer zen te voelen. Van een programma over positief denken tot een podcast met antwoorden op levensvragen. 

Website: mymorningroutine.com

Hoe je je dag begint, zet de toon voor de rest van de dag. Ben je op zoek naar inspiratie om je ochtend anders te beginnen? Kijk dan eens op mymorningroutine.com. Op deze website vind je, zoals de naam al zegt, interviews met bekende en minder bekende mensen over hun ochtendroutine. Zo vertelt Arianna Huffington dat ze zelfs geen wekker meer nodig heeft.

Programma: ‘Yes, ik ben’ – Human

Ik, Lisa, kijk graag programma’s van schrijver en filosoof Stine Jensen. In haar nieuwe programma ‘Yes, ik ben’ doet Stine onderzoek naar de kracht en keerzijde van positief denken. Vooral aflevering vier vond ik interessant, waarin Stine naar Noorwegen gaat, het land van de melancholie. Hierdoor ontdekte ik dat het juist heel waardevol is om af en toe zwaarmoedig te voelen.

Album: ‘Leylines’ – Rising Appalachia 

De zussen Leah en Cloe hebben een nieuw album vol fijne folkmuziek: ‘Leylines’. Vooral het nummer ‘Harmonize’ vind ik, Shirah, prachtig. Als je net zoals ik geen genoeg krijgt van het geluid van een banjo, dan weet ik zeker dat je dit album op repeat zet.

Podcast: ‘OP ZOEK’ 

Op het moment dat je denkt: ‘Zijn er nu niet genóeg podcasts?’, kom je een nieuwe parel tegen. In ‘OP ZOEK podcast’ zoeken vriendinnen Naomi en Marije naar antwoord op levensvragen. Ze interviewen experts over vernieuwende en eeuwenoude zienswijze, om antwoord te krijgen op al hun vragen over gezond en gelukkig zijn. Kortom: de perfecte podcast voor mede-zenzoekers.

Boek: ‘Leven met wind mee’ – Jelle Hermus 

Na het lezen van het eerste boek van Jelle Hermus, had ik (Shirah) hoge verwachtingen van zijn tweede boek. Op vakantie las ik ‘Leven met wind mee’ in een slakkentempo uit. Niet omdat ik het boek niet goed vond, maar omdat ik alle informatie extra goed in mij op wilde nemen. Het boek is een grote aanrader als je motivatie zoekt om meer te mediteren en verlangt naar een leven met minder drama.

Artikelen: dit schreven wij voor Metro

Op metronieuws.nl deelden we weer genoeg tips. Dit zijn de nieuwste artikelen op een rij:

  1. ‘Hoe je je werk meer betekenis geeft’
  2. ‘4 tips om vandaag vriendelijker te zijn voor jezelf’
  3. ‘5 tips om geduldiger te worden’
  4. ‘Gestrest? Zo leef je meer in het moment’
  5. ‘Geniet van het nut van niksen’

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply