Zentips

Zentips van de week #30

Zentips van de week #30

Tijd voor alweer de dertigste (!!) editie van onze zentips. Met een inspirerende kijk op een relatiecrisis, de psychologie achter cadeaus geven en een eerlijke podcast.

Tweet: “Anything you can’t control in life is teaching you how to let go.”

Op Twitter volg ik, Shirah, het account van Tiny Buddha. Iedere dag worden hier plaatjes gepost met (semi-)inspirerende teksten. Bovenstaande quote viel mij op, omdat ik denk dat het heel erg waar is. Misschien hang ik wel bij de inspirerende teksten op mijn prikbord.

Artikel: ‘Jan Geurtz: “Een crisis in je relatie hakt er het diepste in..” – 365 dagen succesvol

Volgens auteur Jan Geurtz kan het juist averechts werken als je een crisis in een relatie probeert te voorkomen. In dit interview vertelt hij waarom een relatiecrisis een mogelijkheid is om spiritueel te groeien en waarom je er niet altijd samen uit hoeft te komen.

Artikel: ‘Geef je graag cadeautjes? Dit is de psychologie daarachter’ – Bedrock

Eerder schreven we over cadeaus die bijna gratis zijn. Ook Manon Sikkel deelt op bedrock.nl een hoop leuke cadeaus voor noppes, zoals een PA voor een dag of voor iemand koken. Het leuke aan haar stuk is dat ze vertelt over hoe ze één van deze ideeën zelf in de praktijk heeft gebracht. Het is echt zo: ervaringen zijn waardevoller dan cadeaus.

Podcast aflevering: ‘Just a Mom – Sleep Deprivation and Other Stories’ – Yoga Girl

Ik, Lisa, luisterde laatst weer eens de podcast van Yoga Girl. Deze keer had Rachel het over haar baby die haar slapeloze nachten bezorgt. Nu vind ik het moederschap niet per se een interessant onderwerp, maar de manier waarop Rachel hierover sprak deed iets met mij. De slapeloze nachten vallen haar zwaar en ze nam echt de tijd om haar emoties te voelen. Best moedig als je stilstaat bij hoeveel mensen er naar haar podcast luisteren.

Doen: kamillethee drinken

Lisa en ik hadden het er pas over dat zelfs een kop thee drinken al een zenmoment kan zijn. De afgelopen weken drink ik liters kamillethee. De smaak is niet te overheersend, het werkt echt ontspannend en als niet-koffiedrinker vind ik het een fijn begin van de dag. De kamillethee van Zonnatura is lekker, maar als je kijkt of het gemaakt is van 100 procent kamille is het eigenlijk altijd goed.

Documentaire: Walk With Me

Helaas kunnen wij niet bij de voorpremière zijn, maar hij is in elk geval vanaf 28 september te zien in de bioscoop: Walk With Me, een documentaire over Thich Nhat Hanh. De boeddhistische leermeester is bekend geworden doordat hij mindfulness naar het Westen heeft gebracht. In deze documentaire wordt er ingezoomd op Plum Village, het meditatiecentrum van Thich Nhat Hanh. De trailer is veelbelovend!

Wat is je favoriete tip van deze week?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.