Zentips

Zentips van de week #36

Snelle methoden om je lichaam te ontspannen, het maken van een self-care journal en de beste cadeautips voor meer rust. Kijk mee naar onze zentips. 

Artikel: ‘Drie snelle methoden om te ontspannen als je lijf vol spanning zit’ – Jong Burnout

Spanning zit niet alleen in je hoofd, ook je lichaam weet donders goed wanneer je rust moet nemen. Hoe laat je lichamelijke spanning los? Nienke Thurlings van Jong Burnout schreef een artikel met fijne tips. Vooral nummer drie doe ik, Lisa, vaak als ik thuiskom van werk.

Tweet: @Hertweetx

Self-care en zelfliefde is een onderwerp waar de laatste tijd veel over geschreven wordt. Deze tweet vind ik, Shirah, heel treffend: “Self care isn’t always lush bath bombs and $20 face masks. sometimes, it’s going to bed at 8pm or letting go of a bad friend. it’s forgiving yourself for not meeting your impossible standards & understanding u are worth it. self care isn’t always luxury, but a mean for survival.”

Lezen: onze nieuwe Metro-artikelen

Onze woordenteller draait overuren! Allemaal om de wereld iets meer zen te maken. Heb je de artikelen die we voor Metro schrijven gemist? Deze zijn gloednieuw:

  1. ‘5x cliché spiri-spreuken (die toch waar zijn)’
  2. ‘De 7 beste manieren om je leven te versimpelen’
  3. ‘Zo ben je vandaag geen slaaf van je smartphone’
  4. ‘Luister je zen met deze podcasts’
  5. ‘Dit kun je NU doen als je gestrest bent’

Doen: een bullet journal gebruiken

Toen de bullet journal van Inspirerend Leven op mijn deurmat viel, wist ik, Shirah, niet direct wat ik er mee moest. ‘Raar zo’n opschrijfboekje zonder lijntjes, maar met allemaal puntjes’, dacht ik. Even later vond ik achterin het boekje een uitleg hoe je het moet gebruiken en kwam ik dit artikel van Iris tegen. Ik ben nu ook begonnen met een self-care journal en doodle er op los. Een hele ontspannende nieuwe hobby. Al vind ik het nog lastig om niet te perfectionistisch te zijn. Gelukkig hebben ik nog 170 pagina’s om daarmee te oefenen.

Artikel: ‘Uitgeschreven praatje van toen ik een levend buzzfeed artikel was’ – Medium

Dit artikel van Lianne, ook wel The Self Help Hipster, is steengoed. Op de Hogeschool Utrecht vertelde ze over stress, ontspanning en burn-outs. Wat daar ze precies heeft verteld, lees je in dit artikel. Het stukje over gevoelsdetectie is mijn favoriet: “Hoe beter je in staat bent om te voelen hoe je je voelt, des te beter kun je voor jezelf zorgen.”

Artikel: ‘Cadeautips 2017: Geef rust’ – NRC

Laatst wilde ik, Lisa, de app Headspace testen. Een abonnement vond ik wel een beetje prijzig, totdat ik mij bedacht dat ik bijna jarig ben. Ook NRC kwam op het idee om een meditatie-app als cadeau te geven. In dit artikel vind je nog veel meer van dat soort cadeau ideeën.

Heb jij een zentip voor ons?

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.