Geluk Zen voelen

Zo vier je het leven

Het is zo vanzelfsprekend om alleen de dagen te vieren die als een feestdag worden gezien. Toch is dat gek, want waarom zou je tussendoor niet stilstaan bij mooie momenten? Daarom negen manieren om het leven te vieren, gewoon omdat het kan.

Verheug je op iets net als vroeger

Kleine kinderen kunnen zich ergens enorm goed op verheugen, ook al gaat het om een ijsje halen of een middag wandelen in het bos. Als we ouder worden, is het steeds moeilijker om de zin die we vroeger zo vaak hadden, opnieuw te voelen. Heb je iets leuks op de planning staan, vergeet dan vooral niet te denken aan de voorpret.

Sta stil bij alles wat je al bereikt hebt

Meestal worden de dagen voor Oud & Nieuw of je verjaardag gebruikt om te reflecteren op het afgelopen jaar. Wat heb je bereikt? Waar ben je trots op? En wat zijn je plannen voor het komende jaar? Doorbreek deze gewoonte en sta vandaag eens stil bij alles wat je bereikt hebt.

Sta op met een andere intentie

Veel mensen hebben de neiging als de wekker gaat om zo snel mogelijk weer verder te slapen. Wat als je de dag begint met enthousiasme, zodat je laat zien dat je blij bent met een nieuwe dag? Verander je instelling en zie wat een verschil het kan maken. Hang desnoods een motiverende quote boven je bed. Ben je totaal geen ochtendmens? Dan kan dit artikel helpen.

Vier de kleine dingen van een ander

Sta ook eens stil bij de kleine dingen die anderen voor jou of zichzelf doen. Zoals een vriendin die je in de ochtend een berichtje stuurt, de conducteur die vriendelijk knikt of de buurvrouw die haar bloemen zorgvuldig water geeft. Je waardeert zo niet alleen de ander meer, maar het geeft ook een gelukkig gevoel.

Koop iets wat normaal alleen bij feestdagen hoort

Een dure fles wijn, een taart met een extra dikke laag chocola, echte champagne of slingers. Zelfs een normale maandagavond maak je bijzonder door iets te kopen wat normaal alleen bij feestdagen hoort.

Haal herinneringen op

Al ben je je bewust van kleine momenten, zoals een fietsritje langs het water of de heerlijke geur van een nieuw recept. Door vaker terug te kijken op wat er is geweest, kun je het heden ook meer in een perspectief plaatsen.

Maak een vier-lijst voor het slapen

Het ‘feest-gevoel’ begint op het moment dat je opstaat. Door in de avond op papier of op je telefoon een lijst te maken met alle dingen die het vieren waard zijn, is de kans groot dat je vrolijk opstaat.

Geef iemand een cadeau

Er zijn volksstammen die zeggen: ‘Een cadeau aan iemand geven is heel egoïstisch, want je doet het vooral voor jezelf.’ Daar zit een kern van waarheid in, maar waarom zou je daar geen gebruik van maken? Iemand een cadeau geven geeft jou óók een goed gevoel, nog een reden om het te doen.

Eet of drink iets wat je aan vroeger doet denken

Misschien die cornflakes waar de verpakking inmiddels al drie keer van veranderd is of dat pakje drinken dat je altijd mee op schoolreisje kreeg. Geniet van het gevoel van nostalgie en vier die herinneringen.

En Lisa is vandaag jarig! Nog een reden om deze dag extra te vieren. Hoe vier jij vandaag?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Debby
    5 december 2015 at 16:52

    Gefeliciteerd! Wat een leuk artikel dit 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.